Pálenky z českých menších lihovarů jsou ve stále více v oblibě

.

Asi dvě třetiny milovníků tohoto lahodného čirého moku si dokáže jeho základ, tedy různé druhy ovoce obstarat sami, z vlastních zdrojů. Zbývající třetina je odkázána na dodavatele z řad pálenic a https://www.lihovarek.cz/, které v současné době přicházejí na trh i novinkami v sortimentu druhů ovoce, jako je například velmi vzácný a v ve velmi malých sériích vyráběný destilát z malin, který je typický svojí vůní a jemnou nasládlou chutí. Dalším skvostem je kdoulovice, získávána ze zapomenutého ovoce našich babiček. Pro nízkou výtěžnost a natrpklou chuť v syrovém stavu, se kdouloně z našich zahrad téměř vytratily.

Dvě stojící lahve, ze třetí je nalévána do skleničky čirá tekutina

.

Ovšem pokud se toto ovoce po náročné přípravě kvasu vypálí, budete odměněni vynikající chutí tohoto destilátu. Svou zajímavě nahořklou chutí vás může překvapit i šípkovice a nejvoňavějším zástupcem pálenkové řady je pro změnu bezinkovice, kterou dodáváme dokonce i v košer kvalitě! O něco známější jsou také mandlovice, získané z kvasu jader plodů mandloní. V Čechách najdeme mandloňový sad poblíž Brna, a právě z jeho výpěstků pochází například velmi oblíbený likér Kávová mandle, připravený dle tradičních receptur. Nesmíme zapomenou ale i na starou dobrou klasiku, jako jsou švestkovice, hruškovice, meruňkovice a vínovice. Tyto druhy jsou u nás asi nejoblíbenější, už z důvodů největší dostupnosti jmenovaného ovoce.

Hruška na starém dřevěném podkladu

Své místo u zákazníků ovšem nachází i medovina, jejíž výrobu provází nutnost použití velmi kvalitního medu, dokonalé čistoty a dodržení přísných podmínek při postupu výroby medoviny, jako je zejména čistota a přesná teplota. Výsledkem je lahodný nápoj s přírodní, nebo přidanou příchutí mandlí, višní a dalších, pro vaše chuťové pohárky zajímavých ingrediencí.
Z tohoto seznamu je jmenována pouze malá ochutnávka těch nejzajímavějších vzorků pálenek a likérů z naší široké nabídky. Věříme, že u nás si vybere opravdu každý!

.