Zdravé mlsání a produkty z ní vyrobené

1 měsícem ago termsnet.cz Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zdravé mlsání a produkty z ní vyrobené
.

Věděli jste, že čokoláda, je produkt, jaký využíváme neustále v kuchyni a to všech světových zemí? Víte také, že jsou to pověry, když se řekne, že je zdraví škodlivá?
Ano, není tomu tak!
Čokoláda, jako taková, je výborná pro naše zdraví, ovšem, pokud jí nejíme denně kila. Její blahodárné účinky jsou prokázané a to samotnými lékaři.

čokoládové bonbony
Co obsahuje čokoláda za zdraví, které naše tělo i organizmus potřebuje?

1.      endorfiny – ty produkuje čokoláda a mají za účinek zvyšovat náladu
2.      minerální látky – jsou potřebné pro naše tělo denně
3.      antioxidanty – ničí volné radikály, které způsobují rozpad buněk a předčasné stárnutí
4.      teobromin – je složka, jaká podporuje nervový systém

borůvkový dezert s chia semínky
Jaké má tedy výborné účinky na naše zdraví?

–          zmírňuje deprese
–          zlepšuje náladu
–          podporuje hojení ran
–          zlepšuje imunitní systém
–          dodá tělu minerální látky, jako jsou železo, draslík, hořčík, fosfor, vápník a měď

A co samotné léčebné účinky tohoto produktu?

1.      čokoláda obsahuje flavonoidy – brání sraženinám v krvi a hromadění cholesterolu na cévních stěnách. To zlepšuje krevní oběh a normální činnost srdce

.

2.      sopatrnou konzumací čokolády, snižuje riziko vzniku rakoviny, senné rýmy a žaludečních vředů

3.      v některých zemích je dokonce čokoláda považována za afrodisiakum, které je schopno nahradit Viagru
koláč s jahodami a čokoládou
4.      černá hořká čokoláda pomáhá snižovat hmotnost, chrání před mrtvicí, prodlužuje život, zlepšuje fungování mozku a bojuje proti zubnímu kazu. Neplatí to ale pro sladké mléčné čokolády.
Produkt, jako je čokoláda, má i mnoho dalších výhod. Kromě všech blahodárných účinků na zdraví lidí, je nejpoužívanějším produktem v kuchyni a to nejen při pečení a vaření. Je výborná na mlsání a to, jak pro malé, tak i pro velké, ale pozor! Vždy dávat ohled na množství.

Můžeme z ní upéct a vyrobit druhy sladkostí a výrobků, které najdeme v oblíbených receptech každé kuchyně.

Mlsejme zdravě a vždy, jak nám to nejlépe vyhovuje!

Zdravé mlsání a produkty z ní vyrobené
3.3 (66.67%)3
.