Bydlení

Koupelnová relaxace

                                Dnes již je koupelna naprosto samozřejmou výbavou každého standardního bytu. Je naprosto samozřejmé, že denně pečujeme o svou hygienu a vyžadujeme mít v bytě prostor, kde se můžeme pohodlně vykoupat. Koupelna však musí splňovat nejen možnost vykoupání. Hlavní požadavky na tuto místnost jsou nejen vykonání osobní hygieny, dnes očekáváme od koupelny mnohem víc.
                                
Očekáváme, že tato místnost bude klimaticky příjemná, protože se zde svlékáme. Je proto výhodné, když topení bude zabudované do podlahy a bude nás příjemně hřát do nohou. Ale i topná tělesa jsou dnes ve velmi moderním designu, takže máme z čeho vybírat. Neměla by chybět ani dostatečná vybavenost sanitární keramikou, to znamená, že výhodná jsou dvě umyvadla, což oceníme zejména tehdy, pokud se vypravujeme do zaměstnání společně s partnerem.

Sprchový kout a vana je samozřejmostí, i když mnoho bytů dala přednost pouze sprchovému koutu z rozměrových důvodů. Je však příjemné, máme-li možnost relaxovat po náročném dni v příjemné vanové koupeli, kam si můžeme přidat příjemné vonné esence. Zejména ženy milují tuto formu odpočinku. V naší bytové kultuře je celkem rozšířené, že koupelna slouží i k líčení, holení a kosmetické úpravě žen a mužů, proto nesmí chybět ani dobře osvětlené zrcadlo a odkládací plochy pro různé kosmetické pomůcky. Vodotěsné zásuvky pro holicí strojek nebo fén jsou naprostou nezbytností.
                             
V podstatě se dá říci, že koupelna je statisticky nejvyužívanější místností bytu. Každý člen rodiny jí potřebuje nejméně dvakrát denně – pro ranní a večerní hygienu. Ženy pak ještě mnohokrát častěji. V menších bytech pak v koupelně také pereme a je zde umístěná automatická pračka, což není zrovna ideální řešení, ale bohužel mnoho bytů nemá pro tuto činnost jiný prostor.
                                                             
Vybíráme-li tedy byt, určitě budeme klást na kvalitu koupelny velkou váhu a určitě si nekoupíme byt, kde koupelna není podle našeho gusta. Pokud se rozhodujeme pro rekonstrukci staré koupelny, je vhodné si nechat poradit v některém z koupelnových studií, kde nalezneme odbornou poradu a nalezneme všechny novinky pro koupelnové vybavení. Proč si neudělat doma lázně? Vždyť i to patří k současnému trendu bydlení a my si zasloužíme se trochu rozmazlovat.

Mohlo by se vám také líbit...